Bergen återigen nominerade i en tävling, ”Smarta citylösningar”, för sin sopsugslösning.

Bossnettet (sopsugssystemet) i Bergen var med i finalen for Smart City-løsninger, men måtte se seg slått på målstreken av Kina, som vant med en løsning for smarte bygninger.

Kåringen av årets «Urban Environment» fant sted under Smart City Expo World Congress.

Daglig leder i BIR Nett, Terje Strøm berättar;

– Vi var i sterk konkurranse med Brasil, Argentina, USA, Polen og Kina, som alle presenterte innovative løsninger til smarte byer. At vi var blant topp seks i verden synes jeg uansett er bra. – Det at avfallsløsninger får en status som samfunnskritisk infrastruktur i smarte byer, er veldig bra og inspirerende for videre utvikling av tjenesten. Jeg vil berømme våre lokale politikere og største eier, Bergen kommune, for at de har støttet og heiet frem bossnettet i Bergen.

I 2008 ga byrådet i Bergen en historisk bestilling til BIR: “Revolusjoner avfallsløsningen og legg om fra spann til rør”. Den 26. oktober 2015 var starten på en revolusjon i Norge. De første kundene kunne kaste avfallet sitt i Bergens nye ‘’bossnett’’.

Bossnettet i Bergen
Bossnettet er et lukket rørsystem som frakter restavfall, plast, papp og papir gjennom et rørnett som snart dekker hele Bergen sentrum. Når systemet står ferdig i 2022 vil 15.000 husstander og bedrifter sende avfallet sitt i rør til terminaler i utkanten av Bergen sentrum.

Läs hela pressreleasen här.

Här är filmen om sopsugssystemet i Bergen som blev visad under prisutdelningen.

Kontakta oss

Vill du veta mera om Envac så fyller du enkelt i formuläret och skickar det. Vi svarar så fort vi bara kan!

* Kontaktformulär obligatoriska fält